Uus aasta uue hooga! 2024 aastal oodatakse naisi taas rinnavähi sõeluuringule

Rinnavähi sõeluuringule kutsutakse naisi vanuses 50–70 ja 74-aastased iga kahe aasta tagant.

2024. aastal on kutsutud rinnavähi sõeluuringule ravikindlustatud ja ravikindlustamata naised sünniaastaga 1950, 1954, 1956, 1958, 1960, 1962, 1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974.

Sõeluuringu eesmärk on avastada rinnavähk võimalikult varases staadiumis – enne, kui kasvaja on tekitanud kaebusi ja organismis levima hakanud.

Sihtrühma kuuluvad naised leiavad kutse-saatekirja Terviseportaalist www.terviseportaal.ee (Vastuvõtud ja saatekirjad) alates sõeluuringuaasta algusest. Kutse sõeluuringule kehtib kalendriaasta lõpuni. Rinnavähi sõeluuringule saab broneerida aja Terviseportaalis klõpsates vastuvõttud-saatekirja peal olevale „Broneeri aeg“ nupule.

Samuti on võimalik osaleda sõeluuringus mööda Eestit sõitvates mammograafiabussides. Telefoni teel aja broneerimiseks haiglate juures olevatesse rinnakabinettidesse ja mammograafiabussidesse helistage: https://www.tervisekassa.ee/soeluuringu-kontaktid#tab-rinnavahi-soeluuringud

Sõeluuringu käigus tehakse rinnanäärme radioloogiline uuring ehk mammograafia, mis on väikese kiirgusdoosiga ja tervisele ohutu.

Rinnauuringule saavad naised minna ka siis, kui nad ei kuulu sõeluuringu sihtrühma. Selleks tuleb pöörduda oma pere- või naistearsti poole, kes kontrollib Sinu tervist ja vajadusel suunab saatekirjaga rinnauuringule. Teiseks võimaluseks on broneerida aeg rinnakabinetti, kuhu saab pöörduda ilma saatekirjata ja tasuta (visiiditasu 5 eurot). Rinnakabinetti on oodatud igas vanuses naised, kel on küsimusi või probleeme rindadega.

Rinnakabinetid asuvad:

Rohkem infot sõeluuringute kohta leiab Tervisekassa kodulehel